MIND - BODY - SOUL

wat is mind - body - soul?

Mind – Body – Soul omvat het paard compleet. Zo bekijken we ook het paard, in zijn geheel. Zowel zijn voeding als training heeft een effect op hoe uw paard zich voelt. Daarnaast heeft ook zijn fysiek en mentaal welzijn onderling effect op elkaar. 

 

 

MIND
Naast een gezonde geest, zorgen we voor een gezonde training. De training en omgang met het paard zal in grote mate bepalen hoe hij/zij zich voelt. Dit heeft een invloed op de connectie met het paard en op het fysiek welzijn van het paard. Wanneer we het gedrag en zijn motivatie om iets te ondernemen kunnen begrijpen, kunnen we een connectie opbouwen met ons paard en een fijne trainingsessie neerzetten.

 

 

 

 

BODY
We voeden het lichaam met de juiste voedingsstoffen door te kijken naar het paard als individueel en zijn nodige behoeften. Deze voedingsstoffen zorgen niet enkel voor een gezond lichaam, maar ook voor een gezonde geest. Voeding speelt namelijk ook een zeer grote rol in het mentaal welzijn van paarden. Zo kan een tekort van voeding of een toevoeging van bepaalde stoffen ervoor zorgen dat het paard zich bijvoorbeeld angstiger of depressiever voelt. Naast de juiste voeding willen we het paard ook de juiste training geven voor een gezond lichaam. Onze training verdiept zich vooral in de werking van de hersenen en het zenuwstelsel. Deze sturen namelijk de spieren en de beweging. Zonder deze kennis, kunnen we het paard fysiek niet helpen om sterker en weerbaarder te worden. 

 

 

 

SOUL
Connectie met het paard begint met het loslaten van het paard, letterlijk en figuurlijk. Zielsconnectie gaat namelijk om ware vrijheid waarbij het paard de keuze krijgt om weg te wandelen. Autonomie speelt een grote rol in het werken met paarden (in vrijheid) om een connectie op te bouwen. 

HEAL the Horse

Breng het paard via deze drie (MIND-BODY-SOUL) aspecten, die onderling met elkaar verbonden zijn, terug in balans. Via onze consulten behandelen wij het paard via verschillende soorten therapieën. Daarnaast wordt het paard gescand en behandeld via bioresonantie (NES miHealth). U krijgt passend voedings- en trainingsadvies. Bij interesse in onze filosofie, kan u een Masterclass Event organiseren of een opleiding volgen. Bij een Masterclass Event gaan we drie dagen dieper in op een bepaald onderwerp. Deze kan u zelf organiseren op uw stal. Onze opleidingen zijn gericht op mensen die een passie hebben voor paarden en hiervan hun beroep willen maken.