OVER KLAARTJE

“Sinds ik me kan herinneren heb ik altijd een diepe connectie met dieren gevoeld. Als kind wou ik alleen maar buiten in de natuur zijn, bij de dieren. Al snel werd ik helemaal verliefd op paarden. Vooral de paarden die het moeilijk hadden.”

Als sinds kind ontdekte Klaartje dat ze een enorme passie voor paarden had. Ze voelde aan wanneer een paard zich niet helemaal lekker voelde en had een diepere connectie met paarden die bestempeld werden als ‘probleemgevallen’. Al snel begon ze met haar eigen paard, dat zeer onvoorspelbaar kon reageren bij het opzadelen, een weg in te slaan om te begrijpen waarom haar paard zich zo voelde. 

Als jonge tiener woonde ze clinics bij in binnen- en buitenland. Al snel werd ze de persoon waar raad aan werd gevraagd wanneer mensen geen uitweg meer zagen met hun paard. Naast haar studies begon ze lessen (clickertraining, natural horsemanship, begeleiden trauma paarden, academische rijkunst,…) te nemen om haar paard beter te begrijpen.

Tijdens haar studies op HoGent waar ze Agro- en Biotechnologie studeerde, begon ze haar stage om jonge paarden te begeleiden bij het zadelmak maken.

Al snel begon Klaartje op zelfstandige basis haar eigen praktijk waarbij ze mensen en paarden begeleidde. Omdat complementaire geneeskunde en homeopathie haar erg boeide om ook paarden verder helpen in hun helingsproces, specialiseerde ze zich in Traditionele Chinese Geneeskunde en andere geneeswijzen. Daarnaast verdiepte ze zich in voeding en hoe dit een effect heeft op het mentaal en fysiek welzijn van het paard. 

Naast het ondersteunen van paarden richtte Klaartje haar eigen studiecentrum op om ook deze kennis van complementaire geneeskunde door te geven aan eigenaars, trainers en professionals. Ze begon met het geven van opleidingen en clinics doorheen België, maar ook in Nederland, Duitsland en Australië.

Hetgeen dat Klaartje altijd bezig hield was ‘waarom’ een paard een bepaald gedrag ontwikkeld. Omdat deze vraag soms onbeantwoord bleef, ging Klaartje zich dieper specialiseren in de neurologie en het brein van het paard. Haar missie is om een duidelijke oorzaak te vinden voor het paard zijn gedrag. 

Daarnaast studeerde ze ‘Fundamentals of Neuroscience’ aan Harvard University. Ook specialiseerde ze zich in voeding en darmgezondheid, zowel bij mens als paard. 

 

Paarden zijn van nature uit zeer sensitieve dieren. Ze zijn geboren om te bewegen en te ontdekken. Maar waarom stoppen sommige paarden dan met bewegen? Waarom zoeken sommige paarden geen connectie met ons? Waarom worden paarden ‘lui’ en ‘ongevoelig’? Waarom worden paarden opdringerig en dominant? Elk gedrag heeft een oorzaak, net zoals elk fysiek probleem zoals zomereczeem, allergie, laminitis,… De  oorzaak is vaak te vinden in de neurologie, voedingstekorten, inflammatie, darmgezondheid en patronen dat het paard geleerd heeft.

Klaartje gaat opzoek naar de oorzaak van een bepaald gedrag of fysiek probleem om het paard te helpen om zich weer gezond en gelukkig te voelen!

 

Gevolgde opleidingen (m.b.t. paarden):

2021: The Gut-Immune Solution
2
021: Diploma of Equine Nutrition 
2021: Holistic Equine Nutritionist
2021: Mind, body and the vagus nerve connection (Healthmeans)
2021: Fundamentals of Neuroscience I, II & III (Harvard University)
2021: Dr. Mark Hyman PLUS member
2021: NES miHealth Practitioner
2020: 3-daagse dissectie van het paard (Equine Studies)
2020: Pain Science & Performance in horses
2020: Equine Craniosacral Certification Course 
2020: 8 weken traject Mindfulness bij Tarayogini
2020: Photonic (BIOS) Therapy 
2020: ‘Basic Horse Massage Techniques’ 
2020: ‘Tissue Mobilisation Techniques’ 
2020: Bioresonantie via Lecher Antenne 
2019: Jaaropleiding Guasha Therapie voor paard en mens 
2019: Project Proprius: Equine Revalidation through movement science
2018: Myofasciale Triggerpoint Therapy
2018: Workshop Massage
2017: Awakening to Authentic Power (Gary Zukav – Seat of the Soul)
2017: Equine Acupressure Practitioner (Tallgrass Animal Acupressure Institute, Colorado)
2017: Reiki 1
2017: Aromatherapie bij paarden
2016: Natural Balance of the Horse
2016: Yoga instructeur 
2015: Bent Branderup Clinic
2015: Clinics bij Noora Ehnqvist
2015: Gecertificeerd Energetisch Dierentherapeut
2010: Dual Aktivierung bij paarden
2009: Bachelor Dierenartsassistente (HoGent